Свет

Во рацете на Путин леопардот станува само обично маче

Во рацете на Путин леопардот станува само обично маче

Рускиот претседател, Владимир Путин, уште еднаш го посети Сочи, за да се увери дека се’ е подготвено да претстојните Зимски олимписки игри. Само што пристигнал, го посетил живеалиштето на силниот леопард, животно кое што е една од маскотите на Олимпијадата.

Во рацете на Путин малото леопардче, инаку загрозен вид, било толку мирно се’ додека не пришле фотографите.

Животното потоа се вознемирило, а Путин рекол дека уживал во негово друштво.

Силниот леопард е една од трите маскоти на Олимписките игри, а претседателот пред пет години одлучи да ја обнови нивната популација.