среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 12

Во Русија парламентарни избори на 18 септември

Ќе се изберат 225 пратеници според мнозински и 225 според пропорционален принцип.

Во Русија парламентарни избори на 18 септември

Во Русија парламентарни избори на 18 септември

Последни вести

Рускиот претседател Владимир Путин потпиша указ за парламентарни избори на 18 септември оваа година. Указот стапува на сила во денот на официјално објавување, се вели во документот.

Тој треба да биде објавен до пет дена по потпишувањето од претседателот. Со официјалното објавување, почнува и предизборна кампања.

Ќе се изберат 225 пратеници според мнозински и 225 според пропорционален принцип. Во истиот ден во 39 руски региони ќе се одржат избори за пратеници во регионални парламенти, а во седум – директни избори за гувернери и претседатели на републики.

Најчитани вести