Свет

Во САД уапсен Албанец за тероризам

Во САД уапсен Албанец за тероризам

– Станува збор за Саимир Алимехмети, чија цел била да се бори на страната на терористите и собирање муниција за терористичките организации. Американанските медиуми пишуваат дека Албанецот е дел од тетористичка ќелија, наведува порталот Албеу.

Истот извор наведува дека во текот на неколку дена, колку што го следел, таен американски агент успеал да открие вознемирувачки факти.

– Агентот открил дека ова лице поседува ужасно видео на ИД, во кое се гледа како нејзините припадници сечат глави на затвореници. Алимехмети му кажал на агентот дека ќе замине за Сирија, бидејќи „веќе бил дел од системот“, наведува Албеу.

Тој уште му се доверил дека има 2.500 долари, но оти му треба пасош и оти сакал претходно да побегне во Сирија и дека неговиот брат бил уапсен во Албанија во 2015 година.