Македонија

Во СДСМ збунети од конфузноста, во ВМРО гледаат сеир, а неопределените со осуда за однесувањето на Заев

Во СДСМ збунети од конфузноста, во ВМРО гледаат сеир, а неопределените со осуда за однесувањето на Заев

Бура од реакции по социјалните мрежи следеше откако лидерот на СДСМ прво објави дека нема да присуствува на разговорите во Брисел, па потоа се предомисли.

На социјалните мрежи следеше лавина од коментари од секаков вид во зависност од симпатиите кон определена политичка опција.

Од крајност во крајност. Хумор, сеир, шок, збунетост, осуда, негодување, презир се дел од емоциите предизвикани од пишманењето и контра-пишманењето на Заев.

Генерално, сите реакции може да се групираат во неколку групи. Во СДСМ збунетост од конфузноста, од немањето стратегија, шокираност…

komentar-6

komentar-7

Поддржувачите на ВМРО-ДПМНЕ гледаат сеир од страна кој им го овозможува токму нивниот политички противник со своето крајно дезориентирано однесување.

komentar-1

komentar-2

komentar-3

komentar-4

Неопределените со силни осуди на неодговорното однесување на Заев.

komentar-5

komentar-8

komentar-9