четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 9

Во септември во Македонија потрошени 541.800 мегават часови струја

Бруто-домашното производство на електрична енергија во септември годинава учествува со 74,8 отсто во вкупно потрошената струја во државата, соопшти денеска Државниот завод за статистика (ДЗС).

мегават

Поврзани вести

Во септември се потрошени 541.800 мегават часови електрична енергија, 18.265 милиони нормални кубни метри природен гас, 385.272 тони јаглен и 112.029 тони нафтени продукти.

Според ДЗС, 96,8 проценти од вкупната потрошувачка на јаглени се употребени за производство на електрична енергија.

Најчитани вести