Свет

Во Северна Кореја се градат девет нови воени аеродроми

Во Северна Кореја се градат девет нови воени аеродроми

На брзите патишта, кои водат од Пјонгјанг кон планините Маохјансан и градот Кесон се градат речиси девет писти за полетување и слетување, како и 14 објекти поврзани со авиони ловци.

Според изворот од Министерсвото во јули и септември минатата година од различни делови на тие брзи патишта Северна Кореја истрелала шест балистички ракети.