Македонија,Крими хроника

Во Скопје вчера 11 сообраќајни несреќи

Во Скопје вчера 11 сообраќајни несреќи

На подрачјето на град Скопје во текот на вчерашниот ден се случиле 11 ообраќајни несреќи.

Едно лице имало тешка телесна повреда, а во една сообраќајка се констатирани полесни повреди кај учесниците. Во девет сообраќајни несреќи е констатирана материјална штета.

Од страна на сообраќајната полиција во изминатите 24 часа при проверка, откриено е едно лице кое управувало автомобил без возачка дозвола, едно е санкционирано заради непропуштање на пешаци, а уште едно заради необновување на регистрација.