ТОП,Македонија

Во Скопската котлина најзагадено, од попладне расчистување

Во Скопската котлина најзагадено, од попладне расчистување

Повисоки концентрации се измрени и во Кавадарци од 235,14 микрограми, Куманово 115,37, Велес 93,59, Кичево 58,86, Тетово 50,90 проценти.

Во другите градови концентрациите се во дозволените максимални граници до 50 микрограми.

Според УХМР, од попладне се очекува промена на времето и расчистување на маглата. Во скопската котлина се очекува промена кон крајот на денот и во текот на ноќта. Ќе дува засилен ветер од југоисточен правец и врнежи од дожд.