Балкан

Во Солун продолжува штрајкот против мерките за штедење

Во Солун продолжува штрајкот против мерките за штедење

Во Солун и денеска се очекуваат протести на политички организации и на вработени против мерките за штедење, а пред посетата на премиерот на Грција на тој град.

Во Солун вчера демонстрираа повеќе од 2.000 полицајци, пожарникари и припадници на крајбрежната стража. Синдикатите се противат на намалувањето на платите и пензиските реформи. 

Во протестите се вклучија и други лица меѓу кои и пензионери и градоначалникот Јанис Бутарис.