Балкан

Во Србија се случува голема акција за апсење на нарко диелри и шефови на нарко мафијата

Во Србија се случува голема акција за апсење на нарко диелри и шефови на нарко мафијата

Според информации на „Блиц“, во Србија е во тек голема акција на полицијата и обвинителството со цел разбивање на нарко-група. Се апсат лица кои се бават со продажба на дрога, но и за правење на други кривични дела, вклучувајќи ги и шефовите на нарко-мафијата.Акцијата Гром 1 започна синхронизирано во 4 часот и 30 минути.

Акцијата била спроведена по барање на Бирото за координација на работата на службата за безбедност.

До сега, полицајците влезе на повеќе од илјада локации

Во полициската акција „Гром“на почетокот на декември, против осомничените за трговија со дрога, на територијата на Србија беа запленети 21 килограм дрога и приведени со 124 осомничени, до кои 70 се задржани во притвор.