Балкан

Во Србија се уапсени двајца поранешни високи соработници на службите за државна безбедност

Во Србија се уапсени двајца поранешни високи соработници на службите за државна безбедност

Во Србија се уапсени двајца поранешни високи соработници на службите за државна безбедност, пренесе „ИТАР-ТАСС“.

Педесет и четригодишниот Милан Радоњиќ и 51-годишниот Ратко Томиќ се осомничени за вмешаност во убиството на новинарот Славко Чурувија, истакнат критичар на тогашниот југословенски претседател Слободан Милошевиќ.

Чурувија беше убиен на 11 април 1999 година во својот дом во Белград.