понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 75

Во Србија украдени два километра заштитна ограда покрај нов автопат

Два километра заштитна ограда и 20 капаци за шахти се украдени од автопатот Љиг – Прељина во Србија што беше отворен пред девет дена, јавија српски медиуми.

ограда

Поврзани вести

Кражбата на 2.000 метри заштитна ограда и капаци за шахти е пријавена во полицијата која спроведува трага по извршителите.

Автопатот Љиг-Прељина е „покриен“ со 150 безбедносни камери, а Министерството за градежништво, сообраќај предупреди дека ќе поднесат пријави за сите кои уништуваат заштитен имот долж автопатот под обвинение за тешко загрозување на безбедноста во сообраќајот.

Најчитани вести