Крими хроника

Во Штип опожарен кат од куќа

Во Штип опожарен кат од куќа

Командирот на ТППЕ – Штип, Благој Ренџов вели дека веднаш по добиениот повик од соседите пожарникарите со две противпожарни возила интервенирале и го изгаснале пожарот.

Според првичните проценки настаната е голема материјална штета, бидејќи изгорела целата покуќнина на семејството кое живеело на катот од куќата.

Пожарот се случил додека членовите на семејството биле на своите работни места, а огнените јазици ги забележале соседите.