сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 56

Во тек конкурсот за стпендии за постипломски студии во Франција

Францускиот институт во Скопје информира дека е во тек конкурсот за стипендии за македонски студенти за постдипломски студии во Франција за академската 2016/2017 година.

konkurs-francija

Поврзани вести

Францускиот институт во Скопје информира дека е во тек конкурсот за стипендии за македонски студенти за постдипломски студии во Франција за академската 2016/2017 година.

Станува збор за вкупно шест стипендии што секоја година ги доделува Владата на Франција преку Француската амбасада и Францускиот институт во Скопје.

Краен рок за пријавување е 30 април 2016, а се работи за студии на ниво Мастер и Докторат во различни области и специјализации од општествени, природни и технички науки.

Стипендијата е целосна и ги покрива трошоците за школарина, студентско здравствено осигурување, секојдневни животни трошоци. Стипендистите добиваат и дополнителни средства за купување книги, компјутери и друг неопходен материјал за нивното студирање, како и предност при сместување во студентски дом. Освен тоа, самиот статус на стипендист на француска Влада им овозможува да имаат и други бенефиции.

Повеќе информации за пријавување за стипендии се достапни во Францускиот институт во Скопје или на следниот линк.

Најчитани вести