Македонија

Во три минути по полноќ почнува зимата

Во три минути по полноќ почнува зимата

Ноќеска, во три минути по полноќ на северната полутопка на Земјата ќе почне зимата, а истовремено на јужната полутопка ќе почне летото.

Зимата ќе трае до 20 март, кога почнува пролетта. Дотогаш ќе поминат 88 дена, 23 часа и 42 минути.