петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 47

Во Турција забранети погреби за пучистите

Тоа не се однесува на војниците и припадниците на безбедносните сили кои се нашле во судирите, а всушност не знаеле за што станува збор, се наведува во соопштението.

turcija-puc

Поврзани вести

Управата за верски работи на Турција соопшти дека нема да дозволи одржување на верски погребни обреди за учесниците во, како што се наведува, „предавничкиот напад на државата, народот, турскиот Парламент“.

Тоа, меѓутоа, не се однесува на војниците и припадниците на безбедносните сили кои се нашле во судирите, а всушност не знаеле за што станува збор, се наведува во соопштението.

„Услугите за џеназа и погреб нема да им се дозволат на убиените пучисти и предавници кои немилосрдно дигнаа оружје на голоракиот народ и го напднаа Парламентот и други јавни институции, со цел да ја соборат легитимната власт во земјата“, пишува во соопштението на турската Управа за верски работи.

 

Најчитани вести