Македонија

Во завршна фаза кружната раскрсница на влезот во Берово

Во завршна фаза кружната раскрсница на влезот во Берово

Проектот за изградба на кружна раскрсница на влезот во Берово кој Општина Берово го реализира со Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделието и руралниот развој е проект од огромна важност кој во голема мера ќе ја зголеми безбедноста на сообраќајот во овој дел од градот.

berovo 1

До завршувањето на проектот останаа уште доуредување на тротоарските површини и уредување на кругот каде е предвидено хортикултурно уредување со зеленило со што ќе се постигне комплетност на целиот проект.

Според жителите на Берово овој проект е од исклучителна важност бидејќи влезот на Берово и оваа раскрсница беше со доста лошо сообраќајно решение, а кружниот тек и поставеното осветлување според нормативите за вакви раскрсници е нешто кое беше и повеќе од потребно за овој простор.

Вкупната инвестиција за проектот е 8.530.000 денари кои се обезбедени од страна на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделието и руралниот развој и од Буџетот на Општина Берово.