Македонија

ВО ЖИВО: Почна големиот народен собир „Силна Македонија“

ВО ЖИВО: Почна големиот народен собир „Силна Македонија“

Река народ излезе на големиот народен собир „Силна Македонија“ организиран од владејачката ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“. Огромен број граѓани од цела Македонија се сплотија пред Собранието на  да ја дадат својата поддршка, а преполни се и Градскиот трговски центар, како и сите улици кои водат кон Собранието.

Собирот започна со едноминутна молк во чест на загинатите припадници на МВР кои го загубија животот борејќи се во акцијата во Куманово.

Собирот во живо можете да го проследите на следното видео.