Магазин

Водата мрзне и врие истовремено (ВИДЕО)

Водата мрзне и врие истовремено  (ВИДЕО)

Еден студент по физика на Универзитетот во Манчестер снимил видео снимка на која се гледа како водата мрзне и врие истовремено.

Замрзнувањето и вриењето на водата се два сосема спротивни процеси, меѓутоа под услови на влажен воздушен притисок сепак водата може истовремено и да врие и да мрзне.

Погледнете…