среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Водата во Прилеп е исправна, а во Крушеани загадени се јавните чешми

Prilep_centar

Последни вести

Водата од локалниот водовод во Кривогаштани е исправна, но во селото Крушеани двете јавни чешми се загадени со фекалии и не смее да се пие, покажаа анализите на Центарот за јавно здравје од Прилеп.

Водоводот „Студенчиња“ во Прилеп и дел од населени места е бактериолошки и хемиски исправна, пишува МИА.

За анализа беа земени 30 мостри вода за пиење од локални бунари и водоводи во населените места.

На сила е  предупредувањето водата да се преврива или да се користи флаширана.

Најчитани вести