петок, 18 август 2017  |  Вести денес: 67

Водич за санација на поплавени почви

Практичен водич и мерки за санација на почвите во поплавените подрачја ќе промовира денеска Федерацијата на фармери на Македонија (ФФРМ).

почви

Поврзани вести

Содржината на водичот ја подготвија професори од Факултетот за земјоделски науки и храна Скопје и Шумарскиот факултет – Скопје, како заедничка иницијатива со ФФРМ.

Во водичот главен акцент е ставен на последните поплави и поројни текови  во тетовскиот, скопскиот, струмичкиот и пелагонискиот регион. Целта е да се преземат превентивни мерки за намалување на последиците доколку се повторат.

Изработката на водичот е во рамки на проектот „Институционална поддршка на ФФРМ“, поддржан од We Effect .

Најчитани вести