Македонија

Водици неработен за православните верници

Водици неработен за православните верници

Празникот Богојавление Водици, 19-ти јануари, ќе биде неработен за граѓаните од православна вероисповед во Македонија, според Законот за празници на Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните од православната вероисповед во Македонија им го честита празникот Богојавление (Водици).