Свет

Водици во Русија: Верниците се фрлаат во замрзнатите води

Водици во Русија: Верниците се фрлаат во замрзнатите води

Големиот христијански празник Богојавление – Водици се облежува и во светот. Најмасовно овој празник се прославува во Русија.

Водици во Русија: Верниците се фрлаат во замрзнатите води
Водици во Русија: Верниците се фрлаат во замрзнатите води

Во Санкт Петерсбург, православните верници скокнаа по светиот крст на -20 степени Целзиусови.