сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 37

Воисин: Економските резултати на Македонија би сакал да ги видам во Франција

Ние ги споделуваме истите вредности и убедување и ќе направиме сè за да влезете што побрзо во евроатланските структури. Ќе направиме сè да ги поддржиме вашите аспирации за влез во НАТО, истакна вечерва на митингот во Куманово Мишел Воисин пратеник во национално собрание во Франција.

misel-voasin1-640x393

Последни вести

Одлични десет години на економски владеење на ВМРО-ДПМНЕ. Како резултат на сето тоа имавте намалување на невработеноста од 14 проценти што би сакал да го видам и кај нас, истакна вечерва на митингот во Куманово Мишел Воисин пратеник во национално собрание во Франција над 28 години и шеф на француската делегација на парламентарно собрание на ОБСЕ.

-Сакам да се заблагодарам на вашата влада за активностите кои ги спроведоа за време на миграцијата за договорот исток-запад за затворање на границата. Ние ги споделуваме истите вредности и убедување и ќе направиме сè за да влезете што побрзо во евроатланските структури. Ќе направиме сè да ги поддржиме вашите аспирации за влез во НАТО. И ние како републиканска партија ќе дадеме поддршка за вие утре и вашите деца и другите генерации да бидат дел од една Европа која ќе биде простор на мир. Дојдов овде за да им кажам на ВМРО-ДПМНЕ и на Никола Груевски дека партијата на републиканците со нашиот кандидат за претседател сме тука и ќе ви дадеме поддршка за вашата кампања, истакна Воисин.

 

Најчитани вести