Македонија

Волци избегаа од Зоолошката градина во Битола!

Волци избегаа од Зоолошката градина во Битола!

Два волци побегнаа денеска од своето живеалиште во Зоолошката градина во Битола, пренесе локалната „Тера“ телевизија.

Едниот волк бил застрелан во обидот за бегство, а другиот заминал во шумата над Тумбе кафе.

Останатите два кои исто така биле сместени во живеалиштето, се префрлени во кафез.

Директорот на Зоолошката Коста Нешовски вели дека и нив не им е јасно како волците успеале да ја пробијат оградата. За случајот ја известиле битолската полиција, а нивните чувари се во состојба на готовност и ги презеле сите безбедносни мерки.