Свет

Вонредни мерки поради загаденост на воздухот во Париз

Вонредни мерки поради загаденост на воздухот во Париз

Градоначалничката на Париз, Ан Идалго се одлучи да побара од државните власти воведување алтернативен сообраќај и бесплатен јавен превоз за утре, јавува дописникот на МИА од Париз.

Одлуката на властите на француската престолнина доаѓа откако градот се соочува со висока загаденост на воздухот.

Згаденоста на воздухот го надмина дозволеното ниво уште вчера, а не е предвидено подобрување на ситуацијата ни во наредните денови. Француското законодавство дозволува во такви случаи воведување вонредни мерки.