понеделник, 26 јуни 2017  |  Вести денес: 25

Вонредни парламентарни избори во Велика Британија

Според британскиот закон, премиерот може да распише избори доколку две третини од пратениците гласале со „ЗА“.

terza-360x216

Последни вести

Британската премиерка Тереза Меј денеска распиша вондредни парламентарни избори на 8 јуни годинава.

Според британскиот закон, премиерот може да распише избори доколку две третини од пратениците гласале со „ЗА“.

Најчитани вести