Магазин

Вообичаени грешки во бизнис модата што не сте свесни дека ги правите

Вообичаени грешки во бизнис модата што не сте свесни дека ги правите

Колку и да се обидувате, некогаш е тешко да се одреди прирачник за бизнис мода. Начините на облекување често варираат, а понекогаш и значајно – во однос на работните места, поради што е многу тешко да се одреди што треба, а што не треба да носите. Како и да е постојат одредени насоки во однос на бизнис стилот, што често се случува да ги прекршите, а воопшто не сте свесни за тоа.

Затоа внимавајте да не ги правите овие грешки кога се подготвувате наутро за на работа!

  1. Немојте премногу да се опуштате во џинс!

Најверојатно многу ви олесна кога дознавте дека на вашето работно место можете да носите фамрмерки и џинс. Многу е полесно да се облечете наутро кога фармерките ви се дозволени. Сепак, само затоа што носите фармерки, тоа не значи дека секој модел е прифатлив.

Чистите, темни фармерки се сосема во ред, но постојат одредени модели фармерки што несмеете ниту да помислите да ги носите на работа. Искинати или избелени фармерки, или пак фармерки со дречливи дезени, како и премногу широки и со неправилен крој се нешто што не треба ниту да помислите да го носите на работа.

  1. Не ги потценувајте чевлите

Можеби имате голем број чевли што со душа чекате да ги облечете на работа и да ги покажете. Сепак, и овде треба да запомните дека не е се дозволено во бизнис средината. На пример, најчесто треба да барате чевли со затворени прсти, но и сосема мал отвор на прстите нема да направи проблем. Како и да е, треба да заборавите на апсотолките и сосема отворените чевли, затоа што ним им е местото во поопуштените изданија.

Исто така,…