ТОП,Свет

Вооружен напад во трговски центар во Малме

Вооружен напад во трговски центар во Малме

Вооружен напад се случил попладнево во трговски центар цо шведскиот град Малме, при што повреден е еден маж.

Нападот се случил во кварт каде живеат голем број мигранти.

Повредениот маж е повреден е префрлен во болница.

Истрагата е  во тек, а шведската полиција ги испитува очевидците и го пребарува регионот.