Свет

ВОЗНЕМИРУВАЧКО: ИСИС се пофали со нов, брутален начин на убивање

ВОЗНЕМИРУВАЧКО: ИСИС се пофали со нов, брутален начин на убивање
dmvidpics 2015-10-19 at 18.34.51.png

Џихадистите од ИСИС објавија вознемирувачко видео на кое е „промовиран“ нов брутален начин на убивање.

Жртвата е со врзани раце на грбот, носи портокалова униформа, како и затворениците во Гвантанамо. Таа е врзана за камионот. Ужасната казна се случила блиску до либанскиот град Дерна.

dmvidpics 2015-10-19 at 18.34.21.png

Претходно заложникот бил принуден да си го ископа сопствениот гроб.

dmvidpics 2015-10-19 at 18.34.10.png

ИСИС го објави ова шокантно видео покажувајќи како убива „шпион“ кој наводно работел против нив. Во него се слуша како човекот страда и се мачи се до последните мигови од неговиот живот.

Видео снимката содржи ВОЗНЕМИРУВАЧКИ материјал!