Свет

ВОЗНЕМИРУВАЧКО: Исламската држава отсекува глави на 21 христијанин

ВОЗНЕМИРУВАЧКО: Исламската држава отсекува глави на 21 христијанин

Екстремистите на Исламската држава објавија видео-снимка каде отсекуваат глави на 21 христијанин.

Како што пренесуваат агенциите, сите егзекутирани се египетски коптски христијани кои беа заробени во Либија во текот на нападите во реонот на градот Сирт. Облечени во портокалово, како робови, заробениците се обезглавени на морскиот брег.

A1

Еден од џелатите во маскирни униформи, вели дека „Исламска држава” ја проширува својата дејност.

Заедно со снимката емитувана на интернет, ИД дистрибуираше и соопштение во кое се вели дека оваа милитантна исламистичка група „продолжува со нападите и акциите“ во Либија.

Предупередуваме дека видеото е ВОЗНЕМИРУВАЧКО!