Македонија

Возобновување на групата „Пријатели на Македонија“

Возобновување на групата „Пријатели на Македонија“

Министерот за надворешни работи Никола Попоски денеска ќе престојува во работна посета на Брисел, каде ќе присуствува и ќе се обрати на инаугуративниот настан за обновување на групата „Пријатели на Македонија во Европскиот парламент”.

Како што соопшти МНР, се очекува шефот на македонската дипломатија да оствари и повеќе билатерални средби со европратеници.