вторник, 25 октомври 2016  |  Вести денес: 13

Возовите од недела со нов возен ред

vozovi-3

Последни вести

Возовите на Македонски железници Транспорт од задутре ќе сообраќаат по нов возен ред.

Кон Белград ќе сообраќаат два пара возови. Утринскиот од Скопје ќе тргнува во 8:20 часот, а вечерниот во 22:14 часот. Од Белград возовите за Скопје ќе тргнуваат во 7:45, односно во 18:50 часот.

Возот за Солун ќе тргнува во 4:45 часот наутро, а во Солун ќе пристигне во 10:07 часот (грчко сметање на времето). Од Солун возот за Скопје тргнува во 18:30 (грчко сметање на времето) и во Скопје ќе пристигне во 21:45 часот.

Утринскиот воз од Приштина за Скопје тргнува во 7:10 часот, а од Скопје за Приштина во 16:20 часот. Во внатрешниот железнички сообраќај од Скопје до Битола ќе сообраќаат 4 пара возови, до Гевгелија три пара возови, до Кичево два пара и до Кочани 1 пар возови. Велешани до Скопје и обратно ќе се возат со 11 пара возови.

Новиот возен ред ќе важи до 12 декември следната година.

Најчитани вести