Македонија

Вработените во МВР ја добија покачената априлска плата

Вработените во МВР ја добија покачената априлска плата

Над 10.000 вработени во Министерството за внатрешни работи вчера ја добија покачената плата за месец април, согласно ветеното од Владата.

Тоа што го ветивиме го исполнуваме! Денес е исплатена априлската плата за вработените во МВР. Со мерката “Усогласувањето на плати“, основната плата на полициските служеници и овластените служебни лица е за 5% повисока во однос на мартовската. Оваа мерка директно ќе ја почуствуваат над 10 000 вработени во МВР, но и сите членови на нивните семејства. До крајот на 2017 ќе резултира со зголемување на основната плата на лицата со посебни должности и овластувања за околу 20% и ќе се изедначи со основната плата на лицата со посебни должности и овластувања во Царинската управа, напиша вчера министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска на Фејсбук.