понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 30

Вранишковски ќе излезе од затвор на Водици?

Затворот во Идризово побарал Вранишковски да биде ослободен бидејќи се ресоцијалирал и со одлежувањето на половина од затворската казна го стекнал правото за тоа, односно од пет ипол годишната затворска казна, има одлежано три години и два месеца или повеќе од половината.

vraniskovski515_0

Последни вести

Јован Вранишковски ќе биде ослободен на Водици доколку ниту една од странките не упати жалба на решението кое судот денеска го доставил до затворот во Идризово.

Од скопскиот Кривичен суд за Прес 24 потврдуваат дека издале вакво решение на барање на најголемиот скопски затвор. Според информациите, затворот во Идризово побарал Вранишковски да биде ослободен бидејќи се ресоцијалирал и со одлежувањето на половина од затворската казна го стекнал правото за тоа, односно од пет ипол годишната затворска казна, има одлежано три години и два месеца или повеќе од половината.

Од Судот велат дека решението не е правосилно и дека во тек е жалбениот рок. Доколку никој не поднесе жалба, Вранишковски ќе биде на слобода на 19 јануари.

Најчитани вести