Балкан

Вратени бегалци во Турција од островот Лезбос

Вратени бегалци во Турција од островот Лезбос

Бегалци од островот Лесбос денеска се вратени во Турција, од каде и биле и дојдени, соопшти грчкото издание Њуз.ин, пренесува БТА.

Според локален интернет сајт на островот 12 бегалци биле транспортирани до Дикили во Турција. Се очекува вкупно 35 лица да бидат вратени во Турција.

Повеќето од бегалците сами посакале да се вратат откако не можеле да го продолжат патувањето кон Европа.