Македонија

ВРЕМЕ ЗА ОДМОР: „Револуционерите“ ќе протестираат на плажите во Грција

ВРЕМЕ ЗА ОДМОР: „Револуционерите“ ќе протестираат на плажите во Грција

Граѓанската иницијатива „Протестирам“, која е главен организатор на протестите на скопските улици, ќе паузира со демонстрациите. Иако првите луѓе сѐ уште се немаат изјаснето за плановите, на социјалните мрежи се коментира дека е време за одмор и дека „револуцијата“ ќе оди во Грција, пишува Телеграф.мк.

Со тоа падна во вода нивниот слоган „Секој ден во шест“, со кој ги повикуваа луѓето да протестираат и да кршат споменици и министерства.

Според најавите, најголем дел од нив за велигденските и првомајските празници ќе се упатат во Грција и тоа во некои од најлуксузните хотели на Халкидики. Аранжманите за одмор кај јужниот сосед се веќе распродадени уште пред неколку недели.

Дека приврзаниците на опозицијата повеќе преферираат одмор, покажува и искуството од минатата година. Групата демонстранти, која со шатори кампуваше пред Владата, се собра токму кога дојде време за летните одмори.