Македонија

Временска прогноза

Временска прогноза

Времето во Македонија ќе биде променливо облачно со сончеви периоди и со повремен слаб дожд во западните делови. Температурата ќе се движи од 16 до 25 степени.
Во Скопје слично време, променливо облачно со сончеви периоди и со повремен слаб дожд. Температурата ќе достигне до 24 степени.
Вредноста на УВ-индексот ќе изнесува 6.