Македонија

Времето суво и стабилно, во котлините магла

Времето суво и стабилно, во котлините магла

Во наредниот период на се очекува позначителна промена на времето.

Ќе се задржи претежно стабилно и суво, по одделни котлини ќе има појава на магла и ниска облачност.

Зголемување на облачноста ќе има в недела, кога ќе има и услови за локален дожд.