Македонија

Втор ден од семинарот „Дигитална Европа: Младински Политики за Просперитет“

Втор ден од семинарот „Дигитална Европа: Младински Политики за Просперитет“

Вториот ден од семинарот со наслов „Дигитална Европа: Младински Политики за Просперитет“ кој е организиран од страна на Демократската Младинска Заедница на Европа и Унијата на Млади Сили на ВМРО-ДПМНЕ ќе се оддржи денес.

Настанот е поддржан од Фондацијата Конрад Аденауер и Вилфред Мартенс Центарот за Европски Студии.

Денес ќе се обрати Зоран Ставревски, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ на тема „Отварања на нови работни места во дигиталната сфера“, како и Тимчо Муцунски, на тема „Политичката култура во современа Европа“.