четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 47

Втора јавна дебата за употреба на кабанис за медицински цели

Според Предлог-законот, канабисот ќе може да се произведува и користи само во Македонија. Ќе може да го произведуваат само правни лица.

Втора јавна дебата за употреба на кабанис за медицински цели

Втора јавна дебата за употреба на кабанис за медицински цели

Поврзани вести

Втора јавна дебата на тема „Примената на индискиот коноп и канабиноидите во медицински цели“ ќе се одржи денеска во организација на Агенцијата за лекови и медицински средства во соработка со Министерството за здравство.

Учесниците на дебатата треба да дискутираат за Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за контрола на опојни дроги и психотропни супстанции во насока на легална и контролирана употреба на производи од канабис за медициснки цели во Македонија.

Според Предлог-законот, канабисот ќе може да се произведува и користи само во Македонија. Ќе може да го произведуваат само правни лица.

Најчитани вести