Македонија

Втора оставка по смртта на малата Тамара

Втора оставка по смртта на малата Тамара

Директорот на ФЗОМ, Џемали Мехази денеска поднесе оставка на функцијата. Во своето обраќање Мехази образложи дека оставката ја дава како морална одговорност во врска со смртта на Тамара Димовска, јави Алсат.

Оставката на Мехази доаѓа неколку часа откако од функцијата се повлече и директорката Змејкова.