Магазин

Втора полуфинална вечер на Евровизија

Втора полуфинална вечер на Евровизија

Во виенската сала „Штатхале“ вечерва се одржува второто евровизиско полуфинале, кога 17 земји ќе се борат за преостанатите 10 места во финалниот натпревар в сабота.

Пред публиката ќе настапат претставниците на Литванија, Ирска, Сан Марино, Црна Гора, Малта, Норвешка, Португалија, Чешка, Израел, Летонија, Азербејџан, Исланд, Шведска, Швајцарија, Кипар, Словенија и Полска.

Стручното жири и публиката, како и во првото полуфинале, ќе имаат можност да ги изберат десетте учесници кои ќе се пласираат во финале, каде досега учество изборија Албанија, Ерменија, Русија, Романија, Унгарија, Грција, Естонија, Грузија, Белгија и Србија.