четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 20

Втора жртва на вирусот на грип Х1Н1во Романија

svinski-grip-630x420

Последни вести

Втора жртва на грипот Х1Н1 за изманитиве десет дена во Романија.

Станува збор за триесет и осумгодишен маж од градот Арад, кој една недела се лекувал во болница.

Пациентот починал вчера. Заразувањето со вирусот А/Х1Н1 било потврдено од Научно-истражувачкиот институт за микробиологија и имунологија „Кантакузино“ во Букурешт.

Една седмица претходно од вирусот на грип А/Х1Н1 почина 42-годишен маж, исто така од Арад.

Најчитани вести