петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Втората црна кутија потврди дека копилотот намерно го урнал Ербасот

images (1)

Последни вести

Втората црна кутија на Ербасот А320 на Џерманвингс кој се урна во Француските Алпи пред десетина дена потврди дека копилотот намерно го уништи авионот, со што ја предзивика својата и смртта на сите 149 патници и членови на екипажот. Ова е потврдено од Бирото за истраги и анализи за безбедност во Цивилната авијација (БЕА).

„Првото читање на податоците на црнтата кутија (на која беа снимени параметрите на летот), покажува дека пилотот кој се наоѓаше во пилотската кабина, го искористи автомасткиот пилот за да го наведе авионот да се спушти на само 100 фита, односно само 30 метри височина, притоа на повеќе пати при спуштањето на авионот, пилотот ја промени бризната на спуштање на автомсткиот пилот за да го забраза спуштањето на авионот“ – назначи БЕА.

Најчитани вести