Македонија

Вторник неработен ден за Србите

Вторник неработен ден за Србите

Празникот Свети Сава 27 јануари (вторник), е неработен ден за граѓаните припадници на српската заедница во Република Македонија, соопшти денеска Министерството за труд и социјална политика.

Од Министерството на граѓаните припадници на српската заедница во Република Македонија им го честитаат празникот Свети Сава.