Балкан

Вучиќ нареди итна истрага, можеше ли порано да се реагира за поплавите?

Вучиќ нареди итна истрага, можеше ли порано да се реагира за поплавите?

По наредба на српскиот премиер Александар Вучиќ наложено е спроведување на итна истрага што во најкраток рок ќе даде одговор на прашањето дали во поплавите можело да се реагира побрзо и подобро, пренесоа медиумите.

Весникот, повикувајќи се на извори од владата на Србија, наведува дека истрагата најмногу ќе се однесува на Обреновац, како и дека ќе бидат проверени сите обвиненија упатени кон претседателот на општината Мирослав Чучковиќ.

„Наредена е целосна истрага со цел да не остане ниту најмал сомнеж. Едноставно се работи за премногу важни работи и голема штета, првенствено на загубени човечки животи, за било што да остане неразјаснето“, нагласува владиниот извор за весникот „Наше новине“.