Балкан

Вучиќ: Не ми е грижа за националната припадност на детето кое го спасив

Вучиќ: Не ми е грижа за националната припадност на детето кое го спасив

Вицепремиерот на Владата на Србија, Александар Вучиќ, поради шпекулациите во медиумите, дека детето кое го спаси е Албанец, рекол дека не знае и деко не го интересира неговата национална припадност.

„Не знам дали детето кое го носев до хеликоптерот е од српска или како што велат весниците, албанска националност. При останато кој се грижи за националната припадност“, напишал Вучиќ, на својот „Твитер“ профил.

Foto: Twitter/@avucic