Балкан

Вучиќ: Србија ќе ја продолжи интеграција кон ЕУ, но ќе работи и со Русија и Кина

Вучиќ: Србија ќе ја продолжи интеграција кон ЕУ, но ќе работи и со Русија и Кина

Србија ќе ја продолжи својата стратешка насока кон интеграцијата во ЕУ, но заедно со тоа ќе работи со Русија и Кина. Тоа го изјави денеска досегашниот премиер Александар Вучиќ, пренесе Танјуг.

Тој најверојатно ќе ја задржи функцијата откако предложи нов кабинет во наредните денови.

„Србија ја нема  променето својата стратегија и ќе продолжи по европскиот пат, и ќе продолжи со одлична соработка со Русија и Кина”, истакна Вучиќ.

На прес-конференција Вучиќ постојано го  избегнувал да одговорите на  директно  прашањата во врска со неговата одлука да ја поништи својата посети на Брисел и Вашингтон.

„Нема значајна промена во однос на односите со САД и ЕУ”, рече Вучиќ.