Балкан

Вучиќ во Поточари им одаде почит на жртвите во Сребреница

Вучиќ во Поточари им одаде почит на жртвите во Сребреница
Вучиќ во Поточари им одаде почит на жртвите во Сребреница

Српскиот премиер Александар Вучиќ допатува во Поточари за да им оддаде почит на жртвите на масакрот во Сребреница. 

Мајките од Сребреница на Вучиќ ми посакаа добредојде, а една од нив на реверот му закачи Сребренички цвет. Српскиот премиер се запиша во книгата на жалоста.

Босанските медиуми ја пренесуваат пораката на Вучиќ непосредно пред доаѓањето во Сребреница во која тој укажа дека Србија јасно и недвосмилено ги осудува ужасните злосторства во Сребреница, дека неговата рака за помирување останува испружена без какви било политики и оти српската Влада сака заеднички живот со Бошњаците.

Фото: Фактор.ба
Фото: Фактор.ба